Ai varsat lichide in laptop? Iata ce trebuie sa faci pentru a salva laptopul! - Laptop Second Hand
lichide in tastatura

Ai varsat lichide in laptop? Iata ce trebuie sa faci pentru a salva laptopul! Leave a comment

Oricat de atenti suntem cu laptopul nostru, se poate intampla mai devreme sau mai tarziu sa varsam lichide in el. Fie din neglijenta noastra fie din neglijenta altor membri ai familiei sau din cauza unui animal de companie.

Lichidele sunt foarte periculoase pentru un laptop iar cele dulci sunt cele care vor produce daunele cele mai mari si costisitoare.

Existat totusi posibilitatea de a salva laptopul si de a il repara cu o suma foarte mica de pana in 200 de lei, comparativ cu sumele ce ar fi cheltuite pentru reparatie daca nu ati citi acest articol.

Daca ati varsat lichide in laptop, fie ca vorbim despre apa, vin, bere, cafea, suc sau alt tip de lichid, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a nu compromite total salvarea laptopului dvs.

1. Stingeti imediat laptopul (daca nu s-a stins singur deja) si decuplati rapid incarcatorul.
2. NU incercati sa aprindeti laptopul! Multi utilizatori au tendinta de a incerca sa aprinda laptopul in ideea de a testa daca acesta mai functioneaza. Laptopul dvs inca nu este compromis dar daca incercati sa il aprindeti aici puteti face o mare greseala.
3. In loc sa incercati sa il aprindeti va recomandam sa va focusati pe inlaturarea surplusului de lichide de pe laptop, tastatura display. Intoarceti repede laptopul cu tastatura in jos pentru ca lichidul sa se scurga in loc sa se infiltreze mai bine in laptop.
4. NU il puneti la uscat pe calorifer, pe sau langa aragaz, langa surse de caldura, nu incercati sa il uscati cu uscatorul de par sau alte idei de acest gen.
5. Apelati de indata la un service laptop pentru a desface laptopul, a curata complet infiltratiile de lichide, placa de baza si celelalte componentele care au fost afectate de lichide.
Daca lichidul nu s-a infiltrat in display si display-ul inca functioneaza reparatia va consta in curatare laptop si inlocuire tastatura laptop intrucat odata intrate lichide in interiorul acesteia, nu se mai poate repara fiind intrerupte circuitele de pe aceasta.

Este foarte important sa duceti laptopul rapid la service pentru ca altfel lichidul va coroda circuitele de pe placa de baza, cip video, sau oricare alt componente daca lichidele au ajuns la ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *