Cum putem prelungi durata de viata a laptopurilor? - Laptop Second Hand
Cum putem prelungi durata de viata a laptopurilor

Cum putem prelungi durata de viata a laptopurilor? Leave a comment

Durata de viata a laptopurilor este in medie de 3 ani iar prin utilizare corecta si mentenanta asigurata laptopului, se poate prelungi durata de viata pana la 5 ani chiar si mai mult in anumite cazuri.

Laptopurile se defecteaza din mai multe motive printre care putem mentiona si defectele de fabricatie. Totusi in acest articol nu vom vorbi despre defectele de fabricatie ci despre acele defecte survenite in urma unor accidente. Aceste tipuri de defecte ar putea fi evitate iar acest lucru ar salva multe resurse financiare.

Evitati contactul cu lichidele

Cele mai cumoune tipuri de accidente sunt cele cu lichidele. Lichidele infiltrate in interiorul laptopului vor face foarte multe daune asadar ar fi mai bine sa evitati pe cat posibil ca acest lucru sa se intample. Atunci cand serviti o cafea in timp ce lucrati la laptop, nu tineti cafeaua in apropierea laptopului. Fie puteti sa o daramati accidental fie un animal de companie o poate darama intr-o clipa de neatentie. Daca o veti tine departe de laptop, veti avea garantia ca nu va intra in contact cu laptopul.

Evitati supraincalzirea laptopului

Alte tipuri de defecte apar de la incalzirea laptopului. Aceasta se intampla din mai multe motive. Fie folositi laptopul in moduri incorecte, cum ar fi pe o perna sau pe pat si alte suprafete care il sufoca fie este necesara o curatare interna pentru a elimina praful care impiedica supraincalzirea laptopului.
Daca veti face aceasta curatare cel putin o data la 16 luni, veti prelungi durata de viata considerabil. Puteti sa invatati sa faceti aceasta curatare pe cont propriu, fara a apela la un service si astfel sa faceti economie. Cu aceasta ocazie puteti face curatarea laptopului mai devreme, la intervale de timp mai restranse iar daca nu va jucati jocuri solictante si nu faceti prea multa editare video, nu va trebui sa schimbati pasta termica din 6 in 6 luni. Asta inseamna ca puteti doar sa desfaceti regulat laptopul, pentru a sufla praful din interior (cu tub cu aer sau compresor cu aer).

Transportul
Si modul cum transportati laptopul poate sa influenteze durata de viata a laptopului. Pentru a va asigura ca nu veti defecta laptopul atunci cand calatoriti sau cand il transportati pe distante scurte, intotdeauna folositi o geanta speciala pentru laptopuri. Dar atentie! Nu trebuie sa folositi orice tip de genata ci una pe dimensiunea laptopului. Transportarea cu o geanta mai mare, poate duce la accidente intrucat laptopul chiar daca este portabil, este si foarte predispus la defectare.
Atunci cand il transportati in geanta, asigurati-va ca incarcatorul nu preseaza pe display. Fie geanta ar trebui sa fie dotata cu un buzunar special pentru incarcator fie incercati sa ii gasiti un loc potrivit.

 

Protejati bateria

Printre primele componente care se pot defecta, se numara si bateria. Acumulatorul unui laptop este foarte sensibil la temperaturile extreme. Daca laptopul tau este foarte incins din cauza unui joc sau a unei aplicatii, iti recomandam sa inlaturi bateria pentru a nu o afecta. Deasemenea, daca laptopul a fost expus la temperaturi foarte joase (de ex l-ati uitat pe balcon iarna), nu incercati sa il aprindeti imediat si mai ales cu bateria cuplata. Mai multe despre cum se poate intretine o baterie, in acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *