Pregateste-ti laptopul pentru sezonul cald. Fa-i o curatare interna! - Laptop Second Hand
curatare laptop de praf

Pregateste-ti laptopul pentru sezonul cald. Fa-i o curatare interna! Leave a comment

Despre importanta curatarii interne a laptopului.

Curatarea laptopului este foarte importanta iar pentru a va asigura ca laptopul va functiona pe perioada indelungata si cu performante maxime, trebuie sa il duceti la curatat cel putin o data pe an.

Desi la prima vedere poate sa nu para ca laptopul ar avea nevoie de o curatare interna, oricat de curat ar fi mediul in care lucrati cu acesta, praful si scamele se vor depunde in interior, fie de gurile de aerisire fie pe la radiator iar aceste depuneri vor obtura sistemul de racire si ventilatie pana se va ajunge la temperaturi foarte ridicate care vor strica laptopul in cele din urma.
Atunci cand se curata laptopul se inlocuieste si pasta termoconductoare de pe procesor, cip video, northbridge, pasta care se intareste in timp si isi pierde din proprietatile de a transfera caldura catre radiator.
Curatarea si inlocuirea pastelor se poate face si in regim propriu insa recomandarea noastra este sa apelati la un centru de reparatii laptop pentru serviciul de curatare tastatura laptop, intrucat se poate dovedi complicata desfacerea laptopului in regim propriu, fara o minima experienta.

Cat costa curatarea?

O curatare profesionala a laptopului nu ar trebui sa coste mai mult de 100 de lei la o firma specializata, chiar acesta fiind pretul maxim pentru acest serviciu. Daca nu doriti pasta termoconductoare cu argint atunci pretul pentru curatare este undeva intre 50 si 75 de lei la majoritatea service-urilor din tara.

Curatati-va laptopul cel putin o data pe an si veti prelungi garantat durata de viata a laptopului si performantele acestuia. Incercati sa protejati laptopul de praf si mizerie si nu il folositi pe pat sau in pozitii care obtureaza caile de ventilatie. Monitorizati constant temperaturile din interiorul laptopului dvs cu softuri gratuite care masoara temperatura de la nucleele procesorului, cip video si altele iar daca temperaturile depasesc 60 de grade este posibil sa aveti nevoie de o curatare interna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *